Search
0523 - 22 51 65
EMPLOYER BRANDING
Een sterk werkgeversmerk maakt het verschil voor organisaties om talent binnen te halen en te behouden.
Het merk als kompas

Werken vanuit hetgeen wat het bedrijf uniek maakt: de identiteit en overtuiging, ofwel het merk. Wij brengen het DNA van het bedrijf in kaart, wat de basis vormt voor de employer branding strategie.

Doelstellingen

Wij werken op maat. Eerst gaan we vaststellen wat u precies wilt bereiken met employer branding.

Employer value proposition

De EVP is de kern van waar het bedrijf voor wil staan in de hoofden en harten van medewerkers en kandidaten. Zeer belangrijk in de ontwikkeling van een sterk werkgeversmerk.

Binden

Het is belangrijk dat het werkgeversmerk zowel intern als extern gedragen wordt. StruQtuur helpt met het creëren van bevlogen medewerkers en ambassadeurs voor de organisatie.

Content plan

Content speelt een belangrijke rol in het creëren van een aantrekkelijk werkgeversmerk. StruQtuur helpt bij het ontwikkelen van uw verhaal, die aantrekkelijk en consistent is.

Meten

Meten is weten. Waar nodig sturen we acties bij zodat we de gezette doelen behalen.

Onze partners
Wij hebben geen klanten, maar partners. Deze partners gingen u voor. Lees wat ze van ons vinden.
Uitermate doelgericht

"Als ondernemer wil je Ramina graag naast je hebben als het gaat om het succesvol doorvoeren van organisatorische veranderingen. Ze heeft een enorme parate kennis van zaken op het gebied van HRM en de daaraan gepaard gaande wetgeving. Er ontgaat haar geen detail, maar verliest zich daar niet in. Integendeel: ze focust juist nadrukkelijk op de grote lijnen en is uitermate doelgericht. Ze maakt zich in no-time nieuwe materie eigen, analyseert het doel en schakelt vervolgens razendsnel door naar concrete plannen."

Bertus Heuver
Directeur Heuver Banden Hardenberg
Structuur aanbrengen

"Ramina heeft het unieke vermogen om structuur te brengen daar waar het nodig is. Zij heeft een uitstekend waarnemingsvermogen dat zij kan vertalen naar praktische en professionele oplossingen om zo de organisatie op een hoger niveau te tillen. In de samenwerking met haar heb ik altijd kunnen rekenen op haar volledige inzet en snelle en adequate manier van reageren."

drs. Eva Dijkema-Stolk
HR-Consultant & Trainer Vos Opmaat Consultancy Groningen
Kansen creëren

"Ramina weet exact wat ze wil: de ambitie straalt van haar af. Indrukwekkend om te zien hoe ze kansen creëert en hoe die vervolgens ook vanzelf naar haar toe lijken te komen."

mr. Henk Vos
Oud-directeur & Eigenaar Vos Opmaat Consultancy Groningen
Harde werkers

"Ramina begon in 2006 bij ons als hoofd P&O, maar het was al heel snel duidelijk dat ze meer in haar mars had. En ook meer wilde. Daar werkt ze hard voor. Ze heeft een gezonde nieuwsgierigheid en stelt de juiste vragen. Als ze denkt dat ze iets kan toevoegen, trekt ze haar mond wel open. Gevraagd én ongevraagd. Ze krijgt het werk absoluut van de handen, daar hoef je niet achteraan."

Jan Heuver
Directeur Heuver Banden Hardenberg
Absolute meerwaarde

"Tolsma-Grisnich heeft ambitieuze internationale groeiplannen. Dat vraagt om goed opgeleide, betrokken medewerkers. Om die te vinden en te behouden willen we een aantrekkelijke werkgever zijn. Ramina helpt ons om de organisatie zo in te richten dat we behalve een goed salaris ook interessante doorgroeimogelijkheden kunnen bieden aan getalenteerde medewerkers. Haar kennis van zowel strategische organisatiekunde als HRM is daarbij een absolute meerwaarde. Ze weet wat medewerkers beweegt en heeft tegelijkertijd haarscherp de koers van het bedrijf voor ogen."

Pieter Wesseling
CEO Tolsma-Grisnich Group Emmeloord
Bel ons?
Zin een kop koffie? Kom langs op ons kantoor in Hardenberg of maak telefonisch een afspraak. Makkelijker dat wij terugbellen? Geen probleem

 0523 – 22 51 65
 hallo@struqtuur.nl
 Kruiwiel 2b, Hardenberg